Autohandelaar riskeert celstraf voor frauduleus faillissement

Rechtbank Kortrijk
Alexander Haezebrouck Rechtbank Kortrijk
Een 41-jarige man uit Ieper riskeert een gevangenisstraf van zes maanden met uitstel omdat hij in 2017 inbreuken heeft gepleegd bij het faillissement van zijn autohandel. “Hij sluisde geld door naar zijn eigen rekening en verkocht de stock, zodat er niets meer overbleef”, zei het openbaar ministerie. 

De man deed onder andere een laattijdige aangifte van zijn faillissement, haalde geld af van de rekening van de zaak, pleegde misbruik van vertrouwen en verkocht nog drie wagens na het faillissement. Volgens zijn advocaat zijn niet alle zaken die hem verweten worden correct. “Zo heeft hij een Peugeot verkocht nog voor het faillissement”, pleitte advocaat Herman Baron. “Een Volvo heeft hij na het faillissement voor zichzelf gekocht en nog een andere wagen die hij zou weggemaakt hebben, heeft hij nooit in zijn bezit gehad.” Naast de celstraf riskeert de man ook een boete van driehonderd euro en een beroepsverbod. Vonnis op 27 november. 
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.