Agressieveling riskeert celstraf: “Bent u van plan al uw problemen op te lossen met geweld?”

Een man staat voor de rechter nadat hij drie keer agressief uit de hoek komt.
Henk Deleu Een man staat voor de rechter nadat hij drie keer agressief uit de hoek komt.
Een 32-jarige man uit Ieper staat voor de rechtbank voor drie feiten waarbij hij geweld gebruikte. Hij riskeert een jaar cel met uitstel.

Zo kreeg D.V. het aan de stok met zijn buurman. De buur had een discussie gehad met de vriendin van de beklaagde en dat zinde D.V. niet. Hij trapte de deur van zijn buurman in en werkte de man tegen de grond. Volgens zijn advocaat liet de buurman zich ook niet onbetuigd. 

In een tweede zaak werd de beklaagde agressief in het verkeer. Ook daarbij vielen klappen. Volgens de beklaagde werd hij uitgedaagd. “De tegenpartij reed zelf over het trottoir om achter de wagen van mijn cliënt te komen”, aldus de verdediging. “Er werd aan bumperrijden gedaan.” Toen de wagens halt hielden, sprong de dertiger op de motorkap en haalde hij uit. 

D.V. heeft al een strafregister. De openbare aanklager vroeg dan ook een jaar cel met uitstel. “Zo hebben we een stok achter de deur als hij zich weer zou misdragen”, zei de procureur. “Bent u van plan al uw problemen op te lossen met geweld? Mocht iedereen dat doen, was de rechtbank veel te klein”, merkte de rechter op. Vonnis op 23 juli. 
1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • JEAN-PIERRE RIBOT

    Geef deze man een te controleren werkstraf van minstens 100 uren, zoals vuil van openbare wegen opruimen. Nu is dat voor hem een lachertje.