20 vrouwelijke artiesten werken mee aan tentoonstelling ‘Vrouwen²Women’

Jennie Vanlerberghe, voorzitter van Moeders voor Vrede is heel blij met de tentoonstelling ‘Vrouwen²Woman’.
Joke Couvreur Jennie Vanlerberghe, voorzitter van Moeders voor Vrede is heel blij met de tentoonstelling ‘Vrouwen²Woman’.
In Ieper stellen onder de noemer ‘vrouwen²Women’ twintig artiestes hun werk tentoon in de historische kapel Belle Godshuis. De opbrengst van de tentoonstelling gaat naar het studentenhuis van Moeders voor Vrede in Afghanistan. “Onze organisatie zet zich al jaren in voor vrouwenrechten en probeert toekomstperspectieven te bieden aan vrouwen die het slachtoffer zijn van conflicten en geweld.”

Van zondag 20 oktober tot en met zondag 10 november vindt in Ieper een kunsttentoonstelling plaats onder de noemer ‘Vrouwen²Women’. Twintig gerenommeerde artiestes stellen hun werk tentoon in de kapel Belle Godshuis. Curator van de tentoonstelling is Jan Yperman. “Toen Jennie Vanlerberghe, voorzitster van Moeders voor Vrede, me vroeg een tentoonstelling te maken ten voordele van Moeders voor Vrede dacht ik onmiddellijk aan een selectie met hedendaagse kunst van uitsluitend vrouwelijke kunstenaars”, zegt curator Jan Yperman. “Hiermee wilde ik een statement maken. De twintig vrouwelijke kunstenaars reageerden enthousiast op onze vraag om deel te nemen aan deze expo.”

De affiche van de tentoonstelling.
RV De affiche van de tentoonstelling.

Studentenhuis

“We zijn blij met deze tentoonstelling”, reageert Jennie Vanlerberghe. “We zijn Jan Yperman zo dankbaar voor die enorme inzet en het vele werk. Ook de twintig vrouwelijke kunstenaars kunnen we niet genoeg bedanken. Ze tonen vrijheid, warmte en gevoelens van een hoog niveau. We zijn ook blij en dankbaar dat we in de historische vredesstad Ieper iets kunnen bijdragen.”

De opbrengst van de tentoonstelling gaat naar het studentenhuis van Moeders voor Vrede in Afghanistan. De tentoonstelling vindt plaats van 20 oktober tot 10 november in het Belle Godshuis aan de Rijselstraat 38 in Ieper en is vrij toegankelijk van woensdag tot zondag van 14 tot 18 uur. De vernissage vindt plaats op zaterdag 19 oktober van 17 tot 19 uur. Alle kunstwerken zijn te koop.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.