15.500 bezoekers op tiende editie van Frietrock

Op je gemak een frietje eten tussen twee concerten door.
Eric Flamand Op je gemak een frietje eten tussen twee concerten door.
Voor de tiende keer vond Frietrock plaats in Ieper. "We mochten 15.500 mensen verwelkomen", klinkt het bij Patrick Thys van de organisatie.

"Meestal hebben we een 10.000 à 12.000 mensen, maar nu zitten we echt op ons hoogtepunt." Voor hun tiende verjaardag slaagden de organisatoren erin om een mooie affiche samen te stellen die bij het publiek erg in de smaak viel. Rock'n Load, Red Spot Junior en Bryan Adams Tribute trokken Frietrock vrijdag op gang.


Duizenden fans zakten vrijdag af om Bart Peeters aan het werk te zien. Het publiek én Bart Peeters gingen volledig uit hun dak. Les Truttes sloot de eerste avond geslaagd af. De kleintjes werden zaterdag verwend met een optreden van Kaatje. The Overtones, Red Zebra, Dog Eat Dog en The Scabs stonden zaterdag op het podium. Channel Zero en Smahsdance sloten de tiende editie van Frietrock af. "Vrijdag was er zeer veel volk, maar het plein stond niet vol. Zaterdag was heel hectisch en stond het plein bomvol. De nooduitgangen hebben we opengezet, om het veilig te houden. Het was een heel geslaagde editie."


Naast het podium werd een comfortzone opgetrokken waar kinderen konden spelen en er een frietje kon worden gegeten. Net als andere jaren steunt het festival een goed doel. "Dit jaar gaat er een bijdrage naar het Centrum voor Algemeen Welzijnswerk (CAW). Hoeveel euro we precies kunnen schenken, is nog niet duidelijk. Maar dat zal over enkele duizenden euro's gaan." (LBR)