121 per uur in zone 70: bestuurder speelt rijbewijs kwijt

Flink wat bestuurders moesten hun rijbewijs afgeven toen ze door de politie aan de kant werden gezet.
Hans Verbeke Flink wat bestuurders moesten hun rijbewijs afgeven toen ze door de politie aan de kant werden gezet.
De politie hield afgelopen weekend verkeerscontroles in Ieper, Poperinge, Zonnebeke, Wervik en Staden. Vijf automobilisten moesten hun rijbewijs afgeven.

De controles vonden plaats in de nacht van zaterdag op zondag: 168 voertuigen werden gecontroleerd op snelheid, 39 daarvan reden te snel. Eén automobilist spande de kroon in negatieve zin: hij reed 121 kilometer per uur in een zone 70. De man mocht te voet zijn weg verderzetten. 249 bestuurders werden onderworpen aan een alcoholtest. Zeven daarvan verkeerden in de alarmfase, vijf mensen bliezen positief. Van die laatste moesten twee bestuurders hun rijbewijs afgeven. Een man die pertinent weigerde om een ademtest en een bloedproef te ondergaan, speelde ook z’n rijbewijs kwijt. Twee automobilisten werden onderworpen aan een speekseltest, in één geval leverde dat een positief resultaat op, gevolgd door intrekking van het rijbewijs. In de wagen van de bestuurder in kwestie werden trouwens ook drugs aangetroffen. De man werd gearresteerd en ter beschikking gesteld van het parket.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.