101-jarige Zoë overleden die voor verjaardag honderden kaartjes van over hele wereld kreeg

 Zoë kreeg honderden kaartjes voor haar 100ste verjaardag, dankzij haar dochter Noëlla Desmedt.
Foto Eric Flamand Zoë kreeg honderden kaartjes voor haar 100ste verjaardag, dankzij haar dochter Noëlla Desmedt.
In Ieper is op 101-jarige leeftijd Zoë Vandevelde overleden. De vrouw kreeg bij haar laatste verjaardagen honderden kaartjes met hartelijke wensen. 

Toen Zoë, die in het woon-zorgcentrum Huize Wieltjesgracht in Ieper verbleef, 100 werd, kreeg ze van over heel de wereld verjaardagskaartjes toegestuurd. Dat gebeurde na een oproep van haar dochter Noëlla Desmedt. “Via een vriendin van mij, die met WOI bezig is, belandde de oproep bij haar kennissen in het buitenland. Tot mijn moeders verbazing zaten er kaartjes bij uit Australië, Canada, Nieuw-Zeeland, Egypte, Amerika en Groot-Brittannië. Via iemand anders kregen we kaartjes van de acteurs van Familie en van F.C. De Kampioenen. Mijn moeder begreep er echt geen snars van, maar ze was echt in de wolken”, klonk het toen bij Noëlla.

Trombose

Zoë verbleef meer dan tien jaar in het rusthuis. Ze kwam er terecht na enkele operaties. Wellicht had ze haar gezegende leeftijd aan haar genen te danken, want Zoë had een oom die 107 jaar werd. Zoë haalde haar 102de verjaardag niet door een trombose. De vrouw werd geboren op 9 maart 1918. De uitvaartplechtigheid vindt dinsdag om 10 uur plaats in de Sint-Maartenskathedraal in Ieper.
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.