1 op 5 te snel op tweede kerst in arro Ieper

Nieuwe campagne Arro Ieper tegen drugs in het verkeer: aan het stuur en high? Rijbewijs bye bye.
Eric Flamand Nieuwe campagne Arro Ieper tegen drugs in het verkeer: aan het stuur en high? Rijbewijs bye bye.
In de zone Arro Ieper reed op tweede kerstdag bij verkeerscontroles maar liefst 1 op 5 van bijna 3.000 gecontroleerde voertuigen te snel. Dertien automobilisten hadden te veel gedronken, twee speelden hun rijbewijs kwijt. Bovendien reden drie chauffeurs onder invloed van drugs. Ook zij moesten het verder zonder rijbewijs zien te doen.

In totaal controleerde de politie in Ieper, Vleteren, Langemark-Poelkapelle, Passendale (Zonnebeke) en Staden 2.939 voertuigen. 595 reden te snel. In de bebouwde kom van Passendale konden 143 inbreuken vastgesteld worden, goed voor bijna 40 procent van de gecontroleerde auto’s. De hoogst gemeten snelheid was er 81 kilometer per uur. Maar ook in de bebouwde kom van Staden en Ieper reed 1 op 3 te snel. In Staden vlamde een auto aan 96 kilometer per uur door de bebouwde kom. Al de betrapte automobilisten wacht een duur eindejaarsgeschenk.
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.