"Meer dan 300 atleten"

ATLETIEKCLUB HOPPELAND BREEKT RECORD

De 8-jarige tweeling Owen en Billie Degraeve. Billie werd als 300ste lid ingeschreven bij atletiekclub Hoppeland.
Foto EFW De 8-jarige tweeling Owen en Billie Degraeve. Billie werd als 300ste lid ingeschreven bij atletiekclub Hoppeland.
Voor het eerst in de geschiedenis van FLAC Hoppeland heeft de Poperingse atletiekclub meer dan 300 atleten in de rangen. Billie (8) uit Vlamertinge werd ingeschreven als de 300ste atleet.

FLAC Hoppeland heeft in een periode van tien jaar zijn ledenaantal verdubbeld. Sinds dit werkjaar heeft de club een nieuwe groep opgericht, zodat ook vijfjarigen zich al kunnen aansluiten. "Zij zijn met 29 ingeschreven atleten al meteen een succes, maar het is vooral de grote groep benjamins die het ledenaantal boven de 300 deed stijgen. Dat zijn onze leden vanaf 7 jaar. Zij zijn met 53 ingeschreven en worden door drie trainers getraind", zegt voorzitter Geert Verkruysse. "Het is voor het eerst in de 50-jarige geschiedenis van de club dat we de kaap van 300 ronden. Hoppeland heeft dit jaar ook de titel van Koninklijke Maatschappij gekregen."


Billie Degrave (8) uit Vlamertinge schreef zich in als 300ste lid. Hij is samen met zijn tweelingbroer Owen ingeschreven als atleet bij de benjamins. "Ik ga ook nog voetballen. Door hier te lopen, kan ik vlugger lopen tijdens het voetbal", lacht Billie. Ook zijn tweelingbroer Owen haalt veel plezier uit het lopen. "Ik wilde sporten om niet altijd thuis te moeten zitten. Voetballen doe ik niet graag, lopen wel", aldus Owen. Mama Gwen Soenen is vooral blij dat haar kinderen willen sporten. "Owen doet het gewoon graag en wil bij zijn vrienden zijn, Billie is wat competitiever. Ik ga zelf ook lopen en ben blij dat mijn kinderen ook sporten."

Inzet vrijwilligers

Ondertussen is het ledenaantal al gestegen tot 307. "Dat is mede dankzij de inzet van het bestuur, de 22 trainers en de vele medewerkers. Zij helpen FLAC Hoppeland groeien met veel enthousiasme en passie", aldus Geert.