'Journey's End' keert terug

Een scène uit het stuk 'Journey's end' vorig jaar.
Foto repro Flamand Een scène uit het stuk 'Journey's end' vorig jaar.
Na het succes van vorig jaar, keert het theaterstuk 'Journey's End' terug naar het Kruitmagazijn in Ieper.

Met een andere cast dan, brengt tussen 10 oktober en 12 november het Britse theatergezelschap Mesh een van de bekendste stukken over WO I tot leven.


Voor de voorstelling van 'Journey's End' wordt de binnenruimte van het Kruitmagazijn in Ieper omgebouwd tot een krappe dug-out aan het front. De toeschouwer ziet hoe soldaten en officieren samen zitten te wachten op uur nul. De toeschouwers beleven het boeiende en soms grappige, maar vooral hartverscheurende verhaal van groentjes en veteranen die wachten op de start van operatie Michael. Het verhaal van R.C. Sheriff toont het hartverscheurende portret van leven en dood aan het westfront. Volgens de Britse krant The Telegraph is het echter de unieke locatie en de aandacht voor detail van Mesh-regisseur Sally Woodcock en haar cast die het stuk naar een hoger niveau tillen.


"Als je het eenmaal ziet, kun je begrijpen waarom. De intensiteit van de situatie lijkt tot diep in de botten van de acteurs doorgedrongen. De mock-up dug-out in het Kruitmagazijn laat je voelen hoe de nauwe opsluiting van de loopgraven eruitzag, met gesimuleerd geweervuur en shell-uitbarstingen die aan de gruwelijke atmosfeer bijdragen," aldus The Telegraph. "Ga naar het stuk kijken, en ween."


(CMW)