“Gratis parkeren onder Novotel. Ja, maar dan voor iedereen”

Tijdens het proefproject ‘verkeersvrije Menenstraat’ kan gratis worden geparkeerd in College en onder Novotel.
LBR Tijdens het proefproject ‘verkeersvrije Menenstraat’ kan gratis worden geparkeerd in College en onder Novotel.
Tijdens het proefproject ‘verkeersvrije Menenstraat’ mag gratis worden geparkeerd op de speelplaats van het College. Ook in de ondergrondse parking van het Novotel kan dat, maar dan alleen als je aankopen doet in de verkeersvrije Menenstraat. CD&V-raadslid Peter De Groote vindt dat laatste concurrentievervalsing. “Het moet voor iedereen gelijk zijn.”

In Ieper vond het proefproject ‘verkeersvrije Menenstraat’ ondertussen al twee keer plaats. Schepen Diego Desmadryl (Open Ieper) zegt dat er bij het project ‘verkeersvrije Menenstraat voldoende parkeerplaatsen horen. “Voor de parking van het College wordt een huur betaald van 130 euro per zaterdagnamiddag, wat neerkomt op ongeveer 0,004 per inwoner. De parking ‘Menenpoort’ onder Novotel werd volledig gratis aangeboden en dit voor mensen die aankopen doen in de Menenstraat en tijdens verkeersvrije weekends. (Mensen kunnen hun betaalticket inruilen voor een gratis uitrijticket, nvdr). Onderhandelingen met parkeerbeheerder Indigo hebben ertoe geleid dat zij op deze manier hun parking gratis kunnen promoten en wij als stad daar niets hoeven voor te betalen.”

“We zijn blij dat de meerderheid de suggestie van CD&V om ook op zaterdag te testen van harte heeft genomen. Wel stoort het ons dat er wordt gezwaaid met gratis parking alsof het een lieve lust is: de speelplaats van het College en de ondergrondse parking van het Novotel”, zegt CD&V-raadslid Peter De Groote. “Wel vinden we het systeem voor de parkeren onder het Novotel concurrentievervalsing. Het kan niet dat mensen gratis kunnen parkeren als ze die weekends iets kopen in de Menenstraat, terwijl men dat weekend enkel iets koopt in bijvoorbeeld de Stationsstraat dan wel moet betalen om te parkeren.”

Raadslid De Groote merkt ook op dat de parking van het College niet volop wordt gebruikt. “Ik ben laatste verkeersvrije zaterdag een paar keer gaan kijken en er waren telkens tussen de zes en acht geparkeerde wagens te zien. Op die manier is het toch duurder dan 0,004 euro. Het stadsbestuur moet die parking veel meer promoten. Voor alle duidelijkheid, wij staan achter de gratis parkings, maar dan moet het voor iedereen hetzelfde zijn.”
2 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Benny Maerten

    Eindelijk vinden ze eens een oplossing voor het parkeerprobleem in Ieper en dan komt CD&V weer met gepalaver over een oplossing die eij nooit hebben gezocht. Proficiat met het initiatief Open VLD.

  • Willem Coopman

    Kan je dan niet te voet gaan van het Novotel naar de Stationstraat? Tis nog geen Km.