Wat een prestatie: Maria Buffel viert haar 104de verjaardag

 Maria Buffel, geflankeerd door familie, vrienden en het schepencollege.
Benny Proot Maria Buffel, geflankeerd door familie, vrienden en het schepencollege.
Meer dan een eeuw geleden, op 25 maart, werd Maria Buffel geboren. De nog altijd kwieke dame werd uitgebreid gevierd door familie, vrienden en het schepencollege. 

Doe het maar eens, 104 lentes vieren. Maar Maria straalt nog altijd. Een los babbeltje slaan, dollen met de burgemeester en simpelweg genieten van het leven - héérlijk. “Ik ben altijd welgezind”, verklapt ze haar levensgeheim. Pas drie jaar geleden kwam Maria naar woonzorgcentrum Hof Demeersseman, want tot aan haar 101 jaar woonde ze nog thuis. “Maar ik zit hier graag, hoor. Ik lees bijvoorbeeld graag ‘de boeksjes’, de sappige weekblaadjes.” Maria heeft al een rijkelijk leven achter de rug. Ze werd geboren in Zedelgem, maar verhuisde naar Ichtegem toen ze met Modest Verbeke huwde in 1945. Haar man overleed al in 1984, maar samen zorgden ze voor flink wat nakomelingen: zoon Hubert en dochter Lianne, maar ook twee kleinkinderen, drie achterkleinkinderen en vijf achterachterkleinkinderen. Maria was onder meer actief als seizoenarbeider met haar man - ze trokken samen naar de bietenvelden in Frankrijk - en als huishoudster in Oostende. 

“Geef mij maar een fruitsapje”, Maria Buffel klinkt met burgemeester Jan Bekaert (WIT) op haar 104de verjaardag
Benny Proot “Geef mij maar een fruitsapje”, Maria Buffel klinkt met burgemeester Jan Bekaert (WIT) op haar 104de verjaardag1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Caroline DEPOVER

    Van harte proficiat en nog vele jaren in goeie gezondheid!