Tienermeisje raakt gewond bij brand
door blikseminslag

De rookpluim was tot ver te zien.
Andy Cuylle De rookpluim was tot ver te zien.
In de Rozendaalweg in Ichtegem is zaterdagmorgen rond 7 uur een woning op een boerderij getroffen door een zware blikseminslag. Er brak vrijwel onmiddellijk een zware brand uit. De dochter des huizes liep brandwonden op en werd door de moeder naar het ziekenhuis gebracht. 

De rookpluim was kilometers ver te zien. “Toen wij aankwamen sloegen de vlammen al uit het dak. Dat maakte het niet makkelijk om te blussen maar na een half uur was de brand onder controle”, zegt majoor Frank Vanhixe van de brandweer van Gistel. Ook de brandweer van Koekelare en Torhout kwamen ter plaatse. De tienerdochter des huizes zou brandwonden van de  tweede graad hebben opgelopen en werd meteen door haar moeder naar het ziekenhuis gebracht. 

Onbewoonbaar

Rond 10.30 uur zaten de bluswerken erop. De rest van het landbouwbedrijf bleef gevrijwaard. “De bovenverdieping van de woning is volledig uitgebrand en het huis onbewoonbaar. Ook de elektriciteit op de volledige boerderij was uitgevallen omdat de aansluiting zich in de woning bevond. We hebben ervoor gezorgd dat de activiteiten op het landbouwbedrijf kunnen doorgaan door via een omweg opnieuw elektriciteit te voorzien”, aldus Vanhixe. 

Vrijwel meteen na de blikseminslag kwam er een grote rookpluim uit de woning.
Andy Cuylle Vrijwel meteen na de blikseminslag kwam er een grote rookpluim uit de woning.
De brandweer kwam massaal ter plaatse.
Bart Boterman De brandweer kwam massaal ter plaatse.Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.