Regenweer verstoort optocht van Sint-Maarten, maar kindershow in sporthal maakt er toch leuke middag van

De intrede van Sint-Maarten is steeds een feest in Ichtegem.
Benny Proot De intrede van Sint-Maarten is steeds een feest in Ichtegem.
De goedhartige Sint-Maarten en zijn hulpjes zijn terug in het land en dat zullen ze in Ichtegem geweten hebben. De kindershow in de sporthal lokte zowat 300 mama’s, papa’s en kinderen, maar door het slechte weer werd de voorafgaande optocht met Sint-Maarten wel afgelast. 

Ichtegem staat voor een drukke week met tal van activiteiten in het kader van Sint-Maarten. Hoogtepunt is zoals elk jaar de Bietenstoet van aanstaande vrijdagavond. Maar de festiviteiten startten zondag al met een toffe show voor kinderen in de sporthal, waarbij Sint-Maarten en zijn Pieten voor een leuke middag zorgden. Alle kinderen kregen ook een cadeautje mee naar huis. 

Wat wel spijtig was: de voorafgaande optocht met de Sint en zijn paard, van Dorpshuis De Ster naar de sporthal, werd afgelast door het slechte weer. “Al 41 jaar richten we de optocht en kindershow in, maar het is nog maar de tweede keer in de geschiedenis dat de stoet wordt afgelast”, zegt Willy Hosten van de medeorganiserende Gezinsbond. “Hoe dan ook beleefde iedereen een gezellige middag.”
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.