Personeel en raadsleden zamelen met duurzame verplaatsingen geld in voor het goede doel

Afsluitmoment fietschallenge in Ichtegem.
rv Afsluitmoment fietschallenge in Ichtegem.
Sinds 2017 organiseert de gemeente Ichtegem initiatieven om het duurzaam woon-werkverkeer onder de personeelsleden te promoten. Deze keer werd de #fietschallenge georganiseerd. Tijdens een afsluitmoment werden alle deelnemers in de kijker gezet. 

“In 2017 organiseerde het bestuur voor het eerst een gerichte actie om de personeelsleden te doen nadenken over hun (woon-werk)verplaatsingen. Met ‘De testkaravaan kom eraan’ - een actie in samenwerking met de provincie - konden de personeelsleden gratis elektrische fietsen, elektrische bakfietsen en fietskarren uitproberen. Vorig jaar lanceerde het bestuur de ‘Woensdag Fietsdag’, waarbij medewerkers een prijs konden winnen als ze een aantal keer met de fiets naar het werk kwamen”, zegt schepen Celesta Muylle (WIT). “Dit jaar wou het bestuur de actie aan een goed doel koppelen en werd de #fietschallenge geboren. Dit jaar werd er dus niet gefietst om zelf een leuke prijs te winnen, maar er werden euro’s bij elkaar getrapt voor het goede doel.”

Concreet: het personeel en de mandatarissen kregen tussen begin juni en 20 september vijf uitdagingen voorgeschoteld die elk 100 euro opleveren voor het goede doel. De actie werd volledig voor en door de personeelsleden op poten gezet, want aan de hand van een interne poll werd het goede doel gekozen. Alle goede doelen hadden iets te maken met verkeer en verkeersveiligheid. De personeelsleden kozen uiteindelijk voor Ouders van Verongelukte Kinderen vzw. Onder de uitdagingen vielen samen 3.000 ritten woon-werkverkeer afleggen, op een duurzame manier naar de gemeenteraad en de collegezitting komen, 60 dienstverplaatsingen met de elektrische dienstfietsen doen en foto’s doorsturen van hun duurzame verplaatsing. Uiteindelijk werd zo 500 euro ingezameld. 
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.