Organisator ‘exclusieve poolparty’s’ voor de rechter na onfrisse praktijken: “Vooral professionele praatjesmaker”

De 27-jarige jongeman die in 2015 en 2016 in Ichtegem en Oudenaarde twee exclusieve poolparty’s organiseerde onder de naam Treasure Pool Party wordt ervan verdacht zich bedrieglijk onvermogend te maken en alles zonder inschrijving bij de kruispuntbank voor ondernemingen te hebben georganiseerd.
De affiche van de eerste Treasure Pool Party.
Facebook De affiche van de eerste Treasure Pool Party.

Via treasurepoolparty.com vatte Anthony M. uit Destelbergen, afkomstig uit Kortrijk, in 2015 het plan op om exclusieve poolparty’s te organiseren. Via de website kondigde hij met veel toeters en bellen de eerste ‘classy high level poolparty met dj’s, barbecue, champagne- en ginbar, groot verwarmd zwembad en 9 topdj’s’ aan. De locatie bleef een tijdje geheim en bleek zich uiteindelijk op 8 augustus 2015 in Ichtegem te bevinden. Volgens de Facebookpagina was het evenement uitverkocht met 300 aanwezigen. In de zomer van 2016 volgde een tweede poolparty in Oudenaarde, een tweedaagse met plaats voor telkens 400 aanwezigen en extra wellnesscorner.

Grote sier

Door de grote sier op sociale media kwam organisator M. in het vizier van het gerecht. Hij bleek op geen enkele manier ingeschreven als commerciële organisator en tal van leveranciers en personeel bleven onbetaald achter. “Geen professioneel organisator maar vooral professioneel praatjesmaker”, vond de openbare aanklager. “Schuldeisers blijven in de kou en geld dat op zijn rekening komt, sluist hij onmiddellijk weg.” Ze vroeg 3 maanden celstraf, een boete van 1.600 euro en de verbeurdverklaring van een geschatte opbrengst van 18.000 euro.

Anthony M. en zijn advocaat ontkenden dat hij zich bedrieglijk onvermogend maakte. Ze bekenden wel dat hij uit naïviteit en grootheidswaanzin een tijdlang de pedalen verloor en aan het zweven ging. “M. profileerde zich een tijdlang op sociale media als eventmanager, vipmanager, exclusive nightlife planner en was ook het gezicht achter enkele populaire Facebookpagina’s als ‘Spotted in’ of ‘Genante Seks Momenten’.

Meegezogen

“Op sociale media moet je je altijd beter voordoen dan de realiteit en op den duur word je meegezogen”, pleitte zijn advocaat. “Stommiteiten. De zeepbel is uit elkaar gespat.” Hoewel de Facebookpagina anders liet geloven, flopte de tweede poolparty in Oudenaarde compleet. Met de financiële hulp van zijn ouders worden vandaag nog altijd schuldeisers afbetaald. M. vond ondertussen een vaste job in de horeca. Hij deed er alles aan om de geschatte opbrengsten van zijn poolparty’s te minimaliseren. 

Vonnis op 3 september.
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.