Nieuwe erfgoedbrochure vertelt verhalen achter beelden in Ichtegem

Het verhaal van dit beeld 'Wij zijn reizigers' van kunstenaar Chris Ferket, dat je bij de kerk van Eernegem aantreft, wordt in de nieuwe erfgoedbrochure uitgelegd.
TVA Het verhaal van dit beeld 'Wij zijn reizigers' van kunstenaar Chris Ferket, dat je bij de kerk van Eernegem aantreft, wordt in de nieuwe erfgoedbrochure uitgelegd.
De gemeente brengt een gloednieuwe erfgoedbrochure uit waarin de verhalen achter de beelden die langs straat of op pleinen staan haarfijn worden uitgelegd.

De brochure is al de twaalfde in een lange reeks. Eerder kwam al de geschiedenis van bijvoorbeeld de verschillende kerken aan bod, de historie van de lokale begraafplaatsen en ook het rijke verleden van brouwerij Strubbe en koffiebranderij Torenhof. Nu ligt de focus op de beelden in de openbare ruimte. Auteur Julie Delaere doet de verhalen van 23 beelden haarfijn uit de doeken. “Er wordt voornamelijk gefocust op de betekenis en het belang van de beelden binnen de gemeente. Daarbij is extra aandacht besteed aan de carrière en het oeuvre van de maker. Bekenden zoals Irénée Duriez of Mia Moreaux, maar ook kunstenaars die aan onze aandacht voorbijgaan, worden in de verf gezet.” 

De nieuwe erfgoedbrochure focust op beelden in de publieke ruimte
rv De nieuwe erfgoedbrochure focust op beelden in de publieke ruimte

De erfgoedbrochures zijn een absoluut schot in de roos. “Ze zorgen er voor dat een groot publiek kennis kan maken met het Ichtegemse erfgoed. Elke nieuwe uitgave vliegt dan ook de deur uit”, zegt cultuurschepen Celesta Muylle (WIT). “We besteden afwisselend aandacht aan onroerend, roerend en immaterieel erfgoed.” De brochures kunnen gratis worden verkregen op de gemeentelijke diensten en op de site www.ichtegem.be
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.