Moeder blijft in de cel voor poging tot gifmoord op 3-jarig zoontje

Het gerechtsgebouw in Brugge.
SDVO Het gerechtsgebouw in Brugge.
Een 27-jarige vrouw uit Eernegem blijft twee maanden langer in de cel voor de poging tot gifmoord op haar 3-jarige zoontje. Dat heeft de raadkamer in Brugge beslist.

De feiten dateren intussen van 13 juli vorig jaar. Die dag werd het kind in zeer kritieke toestand binnengebracht in het ziekenhuis van Torhout en vervolgens afgevoerd naar het UZ Gent. De dokters troffen in z’n urine een hoge dosis Tramadol aan: een sterk pijnstillend middel. De ouders van het jongetje werden aangehouden, maar de vader kwam snel vrij. Hij bleek met de vergiftiging niets te maken te hebben. Zijn vrouw bekende dat ze het middel toediende aan haar zoontje, maar achteraf kwam ze op die bekentenis terug. Drie psychiaters onderzoeken of de moeder aan het syndroom van Münchhausen by proxy lijdt: een aandoening waarbij moeders hun kind ziek maken om zelf meer aandacht te krijgen. Het is wachten op hun verslag.
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.