Meerderheidspartijen WIT en Liberaal 2018: “Beleidsplan voor de zomer klaar”

Burgemeester Jan Bekaert (WIT) en eerste schepen Lieven Cobbaert (Liberaal 2018)
Benny Proot Burgemeester Jan Bekaert (WIT) en eerste schepen Lieven Cobbaert (Liberaal 2018)
Meerderheidspartijen WIT en Liberaal 2018 willen voor de zomer hun beleidsplan voor de komende jaren klaar hebben. Een van de grootste projecten wordt de herinrichting van de site Bruwier.

Na de installatievergadering van eerder deze maand, is er morgen de eerste gemeenteraad met inhoudelijke agendapunten. Verwacht daarbij nog geen voorstelling van het beleids- of meerjarenplan. “Dat willen we tegen de zomer klaar hebben”, melden burgemeester Jan Bekaert (WIT) en schepen Lieven Cobbaert (Liberaal 2018). “CD&V uitte kritiek door te stellen dat zo’n plan er nog niet was, maar de voorbije jaren hebben zij ook pas tegen de zomer hun beleidsplan voorgesteld. We nemen onze tijd om alle dossiers goed te bestuderen.”

Een van de belangrijkste projecten in de herinrichting van de Bruwiersite en de Markt. Komt er nu een nieuw gemeentehuis of administratief centrum? En komen er ook serviceflats bij? “Alles hangt af van wat budgettair haalbaar is. We willen wel de heraanleg van de Bruwiersite en van de Markt aan elkaar koppelen - je mag die twee zones niet los van elkaar zien. De Markt is al sinds de jaren zeventig niet meer aangepakt. We bekijken de optie om het verkeersvrij of verkeersluw te maken. Lokale handelaars en inwoners worden nauw bij dit project betrokken.” Een timing is er logischerwijs nog niet. 

Het Dokter Bruwierplein.
Benny Proot Het Dokter Bruwierplein.Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.