Kinderen mogen voor één keer tekenen op ramen van bibliotheken

Gylian Catrysse tekent zijn ontwerp op de ramen van de Eernegemse bibliotheek
Benny Proot Gylian Catrysse tekent zijn ontwerp op de ramen van de Eernegemse bibliotheek
De bibliotheekfilialen van Ichtegem en Eernegem schreven naar aanleiding van de Jeugdboekenmaand een tekenwedstrijd uit. De winnaars mochten nu hun ontwerp tekenen op de ramen van de bibliotheek.

De Jeugdboekenmaand loopt van 1 tot 31 maart en is een campagne voor kinderen tussen 3 en 15 jaar. Tijdens deze maand wil de vzw ‘Iedereen Leest’ aandacht vragen voor het plezier van lezen, voorlezen en naar illustraties kijken aan de hand van een kwaliteitsvol aanbod. Dit jaar is het centraal thema ‘vrienden voor altijd’. De bibliotheken van Eernegem en Ichtegem riepen daarom alle Ichtegemse kinderen op om mee te tekenen rond dat thema. Uiteindelijk mochten acht winnaars hun tekening kopiëren op de ramen van elk bibliotheekfiliaal met speciale stiften. “Uit de Ichtegemse scholen kozen we drie winnaars - iemand van de eerste, tweede en derde graad. Uit Eernegem waren er vijf winnaars: ook één kind per graad, maar ook nog één winnaar uit MPI De Zandkorrel en het Sint-Godelievecollege”, duidt schepen Magali Segers (Liberaal 2018). 

De kinderen kopieerden hun oorspronkelijke tekening op de ramen van de bib
Benny Proot De kinderen kopieerden hun oorspronkelijke tekening op de ramen van de bib

In Ichtegem tekenden Babette Vierstraete, Vita Vermandere en Julie Dewanckele de mooiste ontwerpen. In Eernegem mochten Lars Vangeluwe, Jano Termote, Gylian Catrysse, Nore Mahieu en Yentl Metsu hun tekening kopiëren. “Ik tekende twee vrienden die samen iets drinken en schreef er het tekstje ‘vrienden voor altijd’ bij, zoals het thema ”, zegt Gylian. “Ik gebruikte daarbij veel kleurtjes.” Andere kinderen maakten uitbundig gebruik van hartjes om hun boodschap kracht bij te zetten. De tekenwedstrijd werd ook doorgetrokken tot bij de kleuters. Zij mochten affiches inkleuren die bij de campagne horen. De affiches worden tentoongesteld in de plaatselijke bibliotheken. 

Schepen Magali Segers (Liberaal 2018) en burgemeester Jan Bekaert (WIT) kwamen een kijkje nemen terwijl onder meer Lars Vangeluwe zijn ding doet.
Benny Proot Schepen Magali Segers (Liberaal 2018) en burgemeester Jan Bekaert (WIT) kwamen een kijkje nemen terwijl onder meer Lars Vangeluwe zijn ding doet.Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.