Gemeente investeert 85.000 euro in basisschool De Bever: zonnepanelen op dak en renovatie van vier leslokalen

Vier lokalen van De Bever worden vernieuwd, op het dak van de sporthal komen zonnepanelen.
Benny Proot Vier lokalen van De Bever worden vernieuwd, op het dak van de sporthal komen zonnepanelen.
Het gemeentebestuur investeert zo’n 85.000 euro in twee verschillende projecten in basisschool De Bever. Zo worden er vier leslokalen gerenoveerd en komen er maar liefst 73 zonnepanelen op het dak van de sporthal van de school. 

Gemeentelijke basisschool De Bever ligt in de Engelstraat. De leslokalen van het eerste en twee leerjaar en de vakken zedenleer en muziek, die aan de straatkant liggen, moeten dringend gerenoveerd worden. “Onder die lokalen liggen riolen die er slecht aan toe zijn”, duidt schepen van Onderwijs Celesta Muylle (WIT). “Daarom moeten we de vloer uitbreken. Achteraf worden de vloeren van de lokalen opgevuld met polierbeton. Tegelijk maken we van de gelegenheid gebruik om ook de radatioren, leidingen en muren van de lokalen aan te pakken." De werken worden in de zomervakantie uitgevoerd. De kostprijs wordt op 50.000 euro geraamd.

Zonnepanelen 

Los van de renovatie loopt er nog een tweede project in De Bever. Op het dak van de sporthal komen zo maar eventjes 73 zonnepanelen, een primeur voor Ichtegem. “Met de gemeente zetten we in op hernieuwbare energie om zo onze CO2-uitstoot verder te verlagen”, vervolgt schepen Muylle. “Het dak van de sporthal is ideaal om zonnepanelen te plaatsen. De installatie kost iets meer dan 35.000 euro en wordt helemaal door de gemeente betaald. Maar in zes jaar zouden we dat moeten terugverdiend hebben”, meent de schepen. Wanneer de zonnepanelen precies geïnstalleerd worden, moet nog bepaald worden. 
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.