Familie zet drugshandel op om kankerbehandeling te betalen

Twee zussen en een van hun mannen, allen uit Ichtegem, kregen uitstel nadat ze begin 2015 een handel in speed opzetten waarbij ze in totaal 1.200 gram aan de man brachten. Daarmee verdienden ze 9.600 euro. Opvallend is dat de familie - ook een oom zat mee in de handel maar hij werd niet vervolgd - de handel had opgezet omdat een van de vrouwen kanker had en ze de behandeling niet konden betalen. Maar dan nog maakten ze naar eigen zeggen amper winst.


Omdat ze enerzijds ook zélf de drugs moesten aankopen, en ze daarvoor vaak tientallen kilometers moesten rijden. Een groot deel van hun winst ging dus verloren aan benzinekosten.


W.M, die de grootste handel had opgezet met haar man én die bovendien de kanker heeft, kreeg 18 maanden cel met uitstel, haar man B.I. kreeg 12 maanden cel met uitstel. Haar zus S.M. kreeg de opschorting. De rechter gaf hen uiteindelijk nog de gunst van het uitstel, enerzijds omdat de vrouw kanker heeft en anderzijds omdat de twee zussen samen voor liefst 12 kinderen moeten zorgen. (JHM)