Emilie (20) sterft bij zwaar ongeval met vier inzittenden, chauffeur (23) reed onder invloed van alcohol: “Verslagenheid bij collega’s is groot”

De 20-jarige Emilie kwam om bij het ongeval.
Mathias Mariën De 20-jarige Emilie kwam om bij het ongeval.
Langs de Diksmuidebaan in Ichtegem is zondagochtend een 20-jarige vrouw om het leven gekomen bij een zwaar verkeersongeval. Emilie Stevens werkte als zorgkundige in een woonzorgcentrum. De verslagenheid bij haar collega’s is groot. De 23-jarige chauffeur en twee andere inzittenden werden afgevoerd naar het ziekenhuis, maar raakten niet gewond. De bestuurder was onder invloed van alcohol en is voor 15 dagen zijn rijbewijs kwijt. 

Het ongeval gebeurde rond 5.30 uur. De auto met vier inzittenden reed richting Torhout, toen de bestuurder plots de controle verloor over het stuur. De wagen werd tegen de gevel van een woning geslingerd, knalde tegen een boom en belandde uiteindelijk enkele tientallen meters verder op z’n dak. 

De hulpdiensten snelden massaal ter plaatse en moesten drie inzittenden uit het wrak bevrijden. Voor een van de passagiers, de 20-jarige Emilie Stevens uit Ruddervoorde, kon geen hulp meer baten. Ze zat achteraan de wagen en werd uit het voertuig geslingerd. De hulpdiensten probeerden haar nog te reanimeren, maar ze overleed ter plaatse. 

Woonzorgcentrum

Jan De Keyser, burgemeester van Oostkamp, ging zondagochtend de collega’s van Emilie al inlichten. “Ze werkte sinds september in het woonzorgcentrum Ter Luchte in Ruddervoorde, daarvoor had ze er ook al tweemaal een vakantiejob gedaan. De verslagenheid onder de collega’s is groot. Het is een heel triestig verhaal", zegt de burgemeester, die later op de dag ook de familie van het slachtoffer een hart onder de riem gaat steken. 

Over de omstandigheden van het ongeval bestaat vooralsnog geen duidelijkheid. Het parket stelde een verkeersdeskundige aan. Wel staat vast dat de 23-jarige chauffeur uit Torhout onder invloed was van alcohol. Hij is voor 15 dagen zijn rijbewijs kwijt. De man en twee andere passagiers, 18-jarige meisjes uit Gistel en Torhout, werden afgevoerd naar het ziekenhuis, maar raakten amper gewond. De schade aan de aangereden woning is aanzienlijk.

Mathias Mariën

Ondertussen reageerde ook de vroegere school van Emilie op het tragische nieuws. “Emilie studeerde in juni af in de richting thuis- en bejaardenzorg en was pas gestart als verzorgende/zorgkundige bij WZC Ter Luchte in Ruddervoorde. Op zo’n jonge leeftijd afscheid moeten nemen van het leven... Onze gedachten gaan uit naar haar familie en vrienden. We wensen hen veel sterkte toe”, klinkt het bij de school. 

Mathias Mariën56 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • carine harinck

  Rust in vrede jonge meidEn waak over je liefhebbenden hier op aarde,veel sterkte en moed voor dit enorme verlies van jullie dochter,kleindochter en vriendin,dat het met de nodige tijd en verdriet een plaats mag krijgen❤️

 • Patrick Rasschaert

  Nogmaals een jong leven verwoest en een drama voor de ouders en familie. Nogmaals een duidelijk signaal dat alcohol in het verkeer niet hoort. Hopelijk staan de jongeren er eens bij stil om beter niet in een wagen te kruipen waar de chauffeur alcohol gedronken heeft;

 • Willy Van Craen

  De dronken bestuurder is direct vrijgelaten! Eigenlijk is hij een moordenaar zonder bedoeling te doden maar de anderen hadden moeten weigeren om met hem mee te rijden en neem een taxi.

 • florent verhaeghe

  verlicht iedere auto een alcoholslot, en iedere auto een systeem die de snelheid van de auto automatisch aanpast aan de toegelaten snelheid. Gevolg : gedaan met rijden onder invloed van alcohol. Gedaan met overdreven snel te rijden.. Deze maatregelen kunnen veel leed en verdriet voorkomen. Sterkte aan de familie,

 • Patrick De Bruyn

  en toch staat de krant vol met artikels over de "beste wijn " enz wordt het geen tijd om ook alcohol te bannen net als tabak. Verkeersslachtoffers, famillieleed, families die verscheurd worden en verslavingen is dat nog niet genoeg. Maar ja de financieen moeten voorgaan zeker he