Bezorgde papa richt burgerwacht op om rond scholen te patrouilleren

Andy Devriese zal voor en na school met een team van drie mensen rond zeven scholen patrouilleren.
Proot Andy Devriese zal voor en na school met een team van drie mensen rond zeven scholen patrouilleren.
Een week nadat zijn 12-jarige dochter door een onbekende man benaderd zou zijn, richt papa Andy Devriese opnieuw een burgerpatrouille op. "We willen telkens rond de schooltijden aan de zeven scholen in Ichtegem, Eernegem en Koekelare patrouilleren."

Toen de dochter van Andy vorige week woensdag in de Abdijstraat richting bushalte wandelde, zou ze aangesproken zijn door een donker geklede, struise man die geen Nederlands sprak en haar wilde meenemen. Het meisje zette het op een lopen. Intussen was er een gelijkaardig incident in Aartrijke met een 9-jarig meisje, maar dat bleek een misverstand. Andy wil toch actie ondernemen. "Bij mijn dochter is er geen sprake van een misverstand. Daarom richt ik nu opnieuw een burgerpatrouille op. We zullen telkens een uur voor en na school te voet en met de auto patrouilleren. We zijn nu al met vier, maar we zoeken nog meer vrijwilligers. We hebben trouwens duidelijke afspraken met de politie gemaakt. Alles gebeurt in een wettelijk kader. Zien we iets verdachts, dan zullen we meteen de politie verwittigen. Ik merk toch wel dat veel mensen blij zijn dat we dit doen." Wie Andy's team wil vervoegen, kan hem bereiken op 0471/29.79.07.


De politie Kouter laat weten dat burgerpatrouilles niet toegejuicht worden omdat ze de paniek kunnen vergroten. "Maar we verbieden ze ook niet", klinkt het. "We stellen wel duidelijk: het recht mag niet in eigen handen worden genomen en de politie moet bij iets verdachts altijd gewaarschuwd worden." (JHM)