Basisschool de Bever neemt vernieuwde klassen officieel in gebruik

In gemeenteschool de Bever werden de vernieuwde klassen op leuke wijze ingehuldigd
Benny Proot In gemeenteschool de Bever werden de vernieuwde klassen op leuke wijze ingehuldigd
De gemeentelijke basisschool de Bever, in de Engelstraat 52 in Ichtegem, heeft met veel sier haar vernieuwde klaslokalen ingehuldigd. De grote werken waren al eventjes voorbij, maar de ‘finishing touch’ werd onlangs afgerond. 

Met kunstwerkjes, gedichten, ballonanimatie, verkleedpartij en dansjes fleurden de leerlingen van de Bever het heuglijke moment op. Concreet werden vier leslokalen, de gang en het sanitair stevig onder handeng enomen. “Het gaat om de lokalen voor de kinderen van het eerste en tweede leerjaar, het vak zedenleer en de kleuters van het derde jaar. Ook de gang werd helemaal vernieuwd, net als het verouderde sanitair”, zo licht schepen van Onderwijs Celesta Muylle (WIT) toe.

“De volledige vloer werd uitgebroken, en water, elektriciteit en isolatie werden op punt gesteld. De zware werken begonnen net voor de zomervakantie en waren afgerond tegen de eerste schooldag. Ik moet daarom onze technische dienst heel dankbaar zijn. Dankzij een strakke timing verliepen de werken prima. De afgelopen tijd werd de laatste hand gelegd om de werken écht af te ronden, zoals mooi raamdecoratie. We vonden het dan ook een goed moment om iedereen - de technische dienst, schoolpersoneel en kinderen - eens in de kijker te plaatsen.” De werken kostten zo’n 50.000 euro.