Aartrijkestraat blank na groot waterlek onder voetpad

In de Aartrijkestraat in Eernegem is maandag rond 17 uur een een groot waterlek ontstaan door een leidingbreuk onder het voetpad. Tientallen meters van de straat staan blank. De Aartrijkestraat is momenteel afgesloten voor verkeer tussen de Leliestraat en de Zedelgemsesteenweg. 

De oorzaak van het lek is onbekend. Enkele woningen naast het lek kregen water binnen, maar dat werd door de brandweer verholpen met zandzakjes. Uiteindelijk viel de waterschade in de woningen mee. De rioleringen konden het opborrelende water evenwel niet slikken, waardoor de Aartrijkestraat blank kwam te staan. De brandweer probeerde water weg te pompen, maar het was wachten tot De Watergroep ter plaatse was. 

Die legde watertoevoer stil, maar het lek dichten kon niet meteen gebeuren. De gemeente Ichtegem laat weten dat de woningen met oneven huisnummers vanaf de Achterstraat tot de Aartrijkestraat 91 tot dinsdagmiddag geen water zullen hebben. Daarom wordt een wateraftappunt voorzien in de Aartrijkestaat ter hoogte van nummer 104, schuin over Aldi.

Bart Boterman
Bart Boterman
Bart BotermanReacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.