Man laat broek twee keer zakken op straat: “Kan ik me niet voorstellen, want ik ben nogal verlegen”

De rechtbank van Turnhout
Ton Wiggenraad De rechtbank van Turnhout
Het openbaar ministerie vorderde maandag een gevangenisstraf van twaalf maanden en een boete voor Marc V.D.B. uit Houtvenne. De man had op 9 april vorig jaar zijn verjaardag gevierd met een tochtje langs enkele cafés. En dat liep serieus uit de hand. 

Marc V.D.B. had er na zijn kroegentocht niet beter op gevonden om op straat enkele wagens tegen te houden waarbij hij zich voordeed als een lid van de federale politie. Hij vroeg onder meer om de boordocumenten en dergelijke. 

“Toen de politie hem oppakte, gedroeg hij zich enorm agressief”, zegt openbaar aanklaagster Veerle Van Gorp. “Hij stampte en probeerde zelfs een kopstoot uit te delen. Later bleek dat de man ook nog eens twee keer zijn broek zou afgetrokken hebben op straat.” 

De man zelf ontkende niet dat hij de wagens had tegengehouden, maar kon zich niet meer herinneren dat hij diezelfde dag zijn broek twee keer had laten zakken op straat. “Ik kan me dat niet voorstellen, want ik ben nogal een verlegen type.” Vonnis op 25 juni.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.