Eerste winkels op La Corbeille tegen voorjaar 2018

Simulatiebeeld van de nieuwe retail- en handelszone.
Foto Tervias Simulatiebeeld van de nieuwe retail- en handelszone.
Sinds 2014 is Tervia's, de projectontwikkelaar van La Corbeille, gestart met de ontwikkeling van het bedrijventerrein van de voormalige conservenfabriek La Corbeille te Westmeerbeek. Tot nu toe lag de focus op de realisatie van de KMO-zone. Vanaf nu gaat ook de realisatie van de retailzone van start.

De gemeente Hulshout heeft het ruimtelijk uitvoeringsplan dat van toepassing is op de oude bedrijfssite definitief goedgekeurd. De retail- en handelszone omvat een realisatie van 7.500 vierkante meter aan winkeloppervlakte. In totaal zijn er drie gebouwen voorzien die opgedeeld kunnen worden in verschillende eenheden. "Concreet houdt dit in dat er vanaf nu op La Corbeille ook ruimte is voor winkels, horeca, KMO'ers die behoefte hebben aan een toonzaal en ook ondersteunende functies zoals een crèche, bankfiliaal, verzekeringsmakelaar, fitness... We zijn al volop bezig met de bouw van het eerste retailgebouw. Daar is er ruimte voor een supermarkt, een ziekenfondsfiliaal en nog zes bijkomende winkelruimtes. De eerste winkels gaan april-mei 2018 open", aldus Johan Van Loo, zaakvoerder van Tervia's.


De winkelruimtes zijn geclusterd rond een centraal middenplein dat voorzien is van een ruime parking. Vanaf de fietsroute, die langs het bedrijventerrein loopt, is er ook een vlotte bereikbaarheid voor fietsers.


Op de centrale parking worden laadpunten voor elektrische wagens voorzien. Bij de fietsenstalling zullen ook laadpunten voor elektrische fietsen worden geplaatst. (WDH)