Bevoegdheden van schepenen bekendgemaakt

Van links naar rechts: Hilde Van Looy, Saskia Luyten, Kato Laeremans, Geert Daems, Joost Verhaegen en Elien Bergmans.
Vanderveken Van links naar rechts: Hilde Van Looy, Saskia Luyten, Kato Laeremans, Geert Daems, Joost Verhaegen en Elien Bergmans.
CD&V heeft de bevoegdheden van de schepenen bekendgemaakt. De partij haalde op 14 oktober een absolute meerderheid.

Geert Daems begint aan een nieuwe ambtstermijn als burgemeester en krijgt eveneens de bevoegdheden burgerzaken, financiën, OSR (noodplanning, politie, brandweer), algemene coördinatie/secretariaat en integrale kwaliteitszorg. Elien Bergmans blijft eerste schepen en zal instaan voor AGB, sportdienst, cultuur, evenementen, onderwijs, lokale economie, industrie, landbouw, gewone tewerkstelling en IBO. Ook Joost Verhaegen breit een vervolg aan zijn carrière als schepen en zal verantwoordelijk zijn voor kerkfabriek, mobiliteit, openbare werken, nutsvoorzieningen en energie, waterlopen, patrimonium, technische dienst en trage wegen. Hilde Van Looy blijft eveneens op post en wordt schepen van kermis, (on)roerend erfgoed, toerisme, personeel, preventie, huisdieren en wilde dieren, milieu en duurzaamheid en omgeving.

Daarnaast maken ook twee nieuwe namen hun intrede in het schepencollege. De 22-jarige Kato Laeremans zal zich bekommeren om communicatie, ICT, bibliotheek, jeugd en de seniorenraad. Ook Saskia Luyten is een nieuwkomer. De 33-jarige dame wordt bevoegd voor senioren, personen met een handicap, ontwikkelingshulp, welzijn en sociale tewerkstelling. Zij wordt tevens de voorzitster van het Bijzonder Comité van de Sociale Dienst. Gemeenteraadslid Elias De Wever wordt vanaf januari 2019 dan weer de nieuwe voorzitter van de gemeenteraad.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.