Tweeduizend bewoners even zonder stroom

Het centrum van Huldenberg deelgemeentes Ottenburg en in Loonbeek werden voorbije maandagvoormiddag geteisterd door een stroompanne.


Meer dan tweeduizend bewoners moest het even zonder elektriciteit stellen, ook de gemeentelijke diensten ondervonden hierdoor zware hinder. "We waren technisch werkloos en ook qua mailverkeer raakte er dus niets binnen of buiten", wist burgemeester Danny Vangoidtsenhoven.


In deelgemeente Loonbeek beperkte de hinder zich tot Kleinwaverstraat en de Molenweg, kortom een kleine honderd bewoners. In Ottenburg was de Acacialaan het kind van de rekening, goed voor ongeveer twintig aansluitingen op het stroomnet. In het centrum van Huldenberg en zeker tot aan de Smeysberg en het Ijsedal zaten ze met om en bij de tweeduizend bewoners eventjes zonder elektriciteit.


"In het centrum van Huldenberg was er een uurtje een spontaan kabeldefect, er was dus ook geen schade. Hierdoor viel de schakelpost in het centrum van Huldenberg zonder stroom waardoor de vijftien cabines die erop aangesloten waren het ook niet meer deden", wist Eandiswoordvoerder David Callens. (SVDL)