Ottenburg krijgt bijna 10.000 euro subsidie om de tuin van gemeentezaal De Linde ingrijpend groener te maken

Het centrum van Ottenburg kan wel een tintje groen gebruiken
Vertommen Het centrum van Ottenburg kan wel een tintje groen gebruiken
De provincie Vlaams-Brabant geeft 170.054 euro aan elf gemeentelijke natuurprojecten, waaronder een project in Huldenberg. De vergroening van de tuin aan de gemeentezaal De Linde in Ottenburg krijgt een subsidie van ongeveer 9.500 euro. Het gaat om het project Ottopia, dat zo de dorpskern van Ottenburg natuurlijker wil maken. 

“De dorpsraad van Ottenburg is al meerdere jaren bezig met het herinrichten van de tuin bij gemeentezaal De Linde. Ze willen de natuurwaarde verbeteren door de biodiversiteit te verhogen, en dat kan bijvoorbeeld door nestgelegenheid te voorzien in een bijenhotel en zorgen dat solitaire bijen ook aan nectar geraken. Dat kan via bloembollen, bloemenweiden en een variatie aan inheemse struiken en bomen. Ze willen de open ruimte in de dorpskern bewaren en benadrukken door bijvoorbeeld overbodige muren te verwijderen. Ten slotte moet er een groen en leefbaar dorpscentrum ontstaan dat dienst kan doen als ontmoetingsplaats voor omwonenden”, klinkt het bij de provincie. 

Klimaatverandering

“Deze subsidies helpen om dat doel te bereiken”, zegt Bart Nevens (N-VA), gedeputeerde voor Milieu. “Door in onze provincie zoveel mogelijk groene ruimten te creëren, wapenen we ons tegen de gevolgen van de klimaatverandering zoals overstromingen en hitte. Daarnaast maakt meer natuur onze buurten ook aangenamer en komt het onze gezondheid ten goede”.

Om deze subsidie te krijgen, moeten gemeentelijke natuurprojecten een meerwaarde geven aan de algemene natuurkwaliteit of de biodiversiteit. Gemeenten kunnen tot tachtig procent provinciale ondersteuning krijgen bij de realisatie van natuurprojecten. Het maximale subsidiebedrag bedraagt 20.000 euro per project.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.