Opeens wel geld voor N253?

Minister Ben Weyts belooft 13,3 miljoen euro

Trekt Ben Weyts miljoenen uit voor onveilige N53 in Huldenberg?
Vertommen Trekt Ben Weyts miljoenen uit voor onveilige N53 in Huldenberg?
De situatie omtrent de gewestweg N253 die Huldenberg doorkruist, leek muurvast te zitten gezien Aquafin het project ongeveer vijftien jaar uitstelde en de gemeente als zoethouder quick wins kreeg. Onlangs echter kwam Vlaams minister van Mobiliteit en Openbare Werken Ben Weyts (N-VA) op de proppen met 13,3 miljoen euro ter investering voor de aanleg van een fietspad langs de N253.

Vlaams minister van Mobiliteit en Openbare Werken Ben Weyts investeert 13.330.000 uit het Financieringsfonds Eenmalige Uitgaven (FFEU) in de aanleg van een fietspad in Huldenberg. “We investeren meer dan ooit. We maken nu, in budgettair beperkte tijden, meer geld vrij voor de alternatieven dan we vroeger in tijden van budgettaire weelde ooit gedaan hebben. We investeren in kwaliteitsvolle en veilige fietsinfrastructuur. Huldenberg ontvangt ruim 13 miljoen euro voor de aanleg van een fietspad langsheen N253. Met deze extra impuls wordt fietsen nog vlotter, veiliger en aantrekkelijker als positief alternatief in het woon-werkverkeer", klonk het bij minister Ben Weyts.

Burgemeester Danny Vangoidtsenhoven (Open Vld) hecht er weinig belang aan en noemt het verkiezingspropaganda.

"Mij maakt de minister helemaal niets wijs. Het was onlangs gemeenteraad en indien ze met zoiets groots zouden uitpakken, gingen de N-VA-leden op die vergadering daar zeker melding van maken. Dat hebben ze echter niet gedaan. Ik was op de vergadering van Aquafin aanwezig en die plannen voor de N253 worden behalve enkele quick wins voor vijftien jaar uitgesteld. Dat geld werd ondertussen in andere zaken geïnvesteerd. Dit nieuws net voor de verkiezingen lanceren, is in mijn ogen pure propaganda", wist Vangoidtsenhoven.

"Ministers Weyts en minister van binnenlandse zaken Jan Jambon weten maar al te goed dat de N253 gevaarlijk is voor fietsers. Daarom heeft minister Weyts in totaal al bijna 30 miljoen euro, voorheen was dat vijftien miljoen, nu 13,3 miljoen euro,  vastgelegd voor deze gewestweg. Dat is voldoende voor de onteigeningen. Er is ook helemaal geen sprake van dat de aanleg van deze gewestweg stopgezet is", aldus gemeenteraadslid en lijsttrekker voor N-VA Huldenberg, Sonia Van Laere, die onlangs door Huldenberg fietste met Jambon om de nood aan meer fietspaden te onderstrepen.
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.