Kruispunt Ottenburg enkele dagen afgesloten door wegenwerken

Eind december moet alles klaar zijn

Vertommen
De werken van Aquafin in Ottenburg zijn in november 2017 van start gegaan, ondertussen zijn we bijna een jaar verder. De wegenwerken, die in drie fases werden opgedeeld, zouden eind december 2018 afgelopen moeten zijn. Momenteel wordt het deel van de Tommestraat tussen de Langeheidestraat en de Waversestraat onder handen genomen.

“Met deze werken wou Aquafin het afvalwater van ongeveer 440 inwoners uit de Tommestraat laten aansluiten op de riolering ter hoogte van de Leuvensebaan. Dit gezien hun afvalwater tot op heden ongezuiverd in een bezinkput ter hoogte van de Waversestraat terechtkwam. Om dit te realiseren, ging Aquafin vanaf het kruispunt van de Leuvensebaan met de Tommestraat een gescheiden rioleringsstelsel aanleggen in de richting van de Waversestraat. Dit betekent dat het afvalwater gescheiden van het regenwater zal worden opvangen. Het afvalwater zal uiteindelijk terechtkomen in de toekomstige rioolwaterzuiveringsinstallatie van Huldenberg. Het propere regenwater wordt waar mogelijk geïnfiltreerd in de ondergrond”, klonk het bij Aquafin.

Het kruispunt van de Tommestraat met de Langeheidestraat is momenteel enkele dagen afgesloten. De aannemer plaatste voorbije dinsdag de fundering voor het wegdek. Vandaag en morgen wordt het asfalt gegoten, waarna het enkele dagen moet uitharden. Om deze werken uit te voeren, moet het kruispunt van de Tommestraat met de Langeheidestraat enkele dagen worden afgesloten.

Op maandag 29 oktober worden de inritten tijdelijk terug aangewerkt. De oprit naar de woningen zouden vanaf dit moment tijdelijk terug bereikbaar moeten zijn met de wagen.

“Er zal ook sprake zijn van verspreide hinder door het ophalen van de verschillende putdeksels op het traject waar ze aan de rijbaan werken. Nadat de onderlaag is aangelegd, zal de aannemer beginnen met het ophalen van de putdeksels van de riolering, zodat deze op het niveau van de toekomstige toplaag komen te liggen. Deze werken zullen verspreid voor hinder zorgen naarmate de werkzone opschuift. De werken worden uitgevoerd over de gehele Tommestraat”, wisten ze bij Aquafin te vertellen.
1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Carla Van Geel

    De omleiding naar deel Tommestraat via poelstraat - smalle veldweg - zou wel duidelijker moeten aangegeven worden. Omleiding vanaf de inrit Tommestraat richting Waver naar het eerste ronde punt waar de vierde afslag moet genomen worden. Aan die afslag is nergens te zien dat die naar de Tommestraat gaat omdat het een veldweg is.