Gemeente krijgt nieuwe school

GBS DE LETTERBOOM AAN LEUVENSEBAAN KLAAR TEGEN PASEN 2018

De werken aan de nieuwe school op de Leuvensebaan zijn al goed gevorderd.
Foto Vertommen De werken aan de nieuwe school op de Leuvensebaan zijn al goed gevorderd.
Huldenberg maakt werk van een nieuwe school in deelgemeente Sint-Agatha-Rode, aan de Leuvensebaan. Verder komt er ook een feestzaal en een sporthal op die locatie. De gebouwen van GBS De Letterboom zouden er tegen Pasen van volgend jaar moeten staan. Aan het hele project hangt een prijskaartje van 6.640.000 euro.

De oude school, die bijna een eeuw in gebruik was, ging in november vorig jaar tegen de vlakte om plaats te maken voor de nieuwbouw.


Midden september was er een infovergadering met ouders en leerkrachten. "De werken zelf zitten nog steeds op schema en hierin verwacht ik tot op nader order geen veranderingen. In de school zelf zijn werkmannen bezig met onder andere de installatie van het sanitair, chauffage en elektriciteit. Indien de werken zo vlot blijven verlopen, kan het pand zoals afgesproken in gebruik worden genomen rond Pasen 2018," schat burgemeester Danny Vangoidtsenhoven (Open Vld).


Het project kostte 6.640.000 euro, waarvan 2.440.000 door Vlaanderen werd gesubsidieerd, het overige werd uiteraard door de gemeente betaald. De school neemt ongeveer 3.000 vierkante meter ruimte in.

600.000 euro duurder

"Dit project kwam gezien de slechte ondergrond uiteindelijk ongeveer 600.000 euro duurder uit dan aanvankelijk verwacht. We konden het ons niet veroorloven om een school op mindere grond te bouwen. Er kunnen 150 leerlingen terecht, verdeeld over vier kleuterklassen en zes klassen voor het lager onderwijs. Verder is er nog een refter, die daarbuiten ook als feestzaal kan gebruikt worden. In de turnzaal, uitgerust met kleedkamers, zal trouwens ook volleybalclub Smash Neerijse onderdak vinden. We hebben alle gebouwen mooi geïntegreerd in een geheel dat bij de omgeving hoort," wist de burgemeester.


Directrice Isabelle Kumps en haar leerlingen kijken reikhalzend uit naar Pasen. "We zijn al voor het derde schooljaar op rij gehuisvest op een tijdelijke locatie in het Keyhof in de Stroobantsstraat. Zo'n groot project heeft uiteraard zijn tijd nodig. In vergelijking met vorig jaar bestaat de mogelijkheid nog steeds om het schooljaar te eindigen op een andere plaats dan waar het begon. Ik hoop alleszins dat de werken op schema blijven zodat deze optie mogelijk blijft," aldus de gemotiveerde directrice.


In Het Veldeke, een onbebouwd perceel naast de school, zullen acht sociale woningen gebouwd worden. De gemeente is nu op zoek naar een architect om deze plannen te tekenen.