De bibliotheek verhuist van Neerijse naar het centrum

Verhuis van de bibliotheek van Neerijse naar de vroegere kinderopvang in Huldenberg
Vertommen Verhuis van de bibliotheek van Neerijse naar de vroegere kinderopvang in Huldenberg
De plaatselijke Openbare Bibliotheek Huldenberg, gevestigd in de Donkerstraat in het centrum van Neerijse, zal in de nabije toekomst verhuizen naar het centrum van Huldenberg. De nieuwe bib zal tot een derde meer boeken kunnen herbergen in het pand op het Gemeenteplein waar tot eind 2018 kinderdagverblijf Baby Biebel Box verbleef.

Na de verhuis van het kinderdagverblijf naar de De Peuthystraat 62 stond het pand even leeg.

“We hielden dat pand al een hele tijd in het oog, dat dateert al van voor de vorige legislatuur. Ook de centen om de bibliotheek te verhuizen naar het centrum lagen al meer dan even klaar”, verduidelijkt burgemeester Danny Vangoidtsenhoven (Open Vld), die duidelijk niet over een nacht ijs is gegaan. “De voormalige schoolgebouwen in Neerijse raakten stilaan verouderd, een verhuis drong zich stilaan op. We kregen van de eigenaar van het pand de belofte dat we het mochten en konden kopen. Daar wordt nu zo snel mogelijk werk van gemaakt. Er moeten nog wat aanpassingen komen aan de inrichting in het gebouw van het Gemeenteplein. In het nieuwe pand zal er ook meer plaats zijn en kunnen er tot een derde meer boeken onderdak vinden. In ons gemeentecentrum is er ook een beter bereik voor de bib en is het qua mobiliteit ook beter gelegen.”
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.