‘t Sportcafé in Ottenburg sluit de deuren: “Altijd met hart en ziel gedaan”

Uitbaters Annick Goossens (48) en Dirk Debecker (50) met hun familie en vaste klanten.
vertommen Uitbaters Annick Goossens (48) en Dirk Debecker (50) met hun familie en vaste klanten.
Uitbaters Annick Goossens (48) en Dirk Debecker (50) tapten zaterdag hun laatste pint in ‘t Sportcafé in Ottenburg. Het café moet plaats ruimen voor een nieuwbouwproject en daarmee komt er na 22 jaar een einde aan een vaste waarde in Ottenburg. “Ik ben er emotioneel van, het is heel jammer”, zegt Annick. “Maar dankzij burgemeester Danny Vangoidtsenhoven (Open Vld) hebben we toch nog waardig kunnen afsluiten.”

In de Pastorijstraat in Ottenburg worden verschillende huizen gesloopt om plaats te maken voor een nieuwbouwproject. Daarmee komt ook een einde aan het verhaal van Annick en Dirk die sinds 11 jaar het geliefde 't Sportcafé uitbaten. “Ik ben er heel emotioneel van, maar heb er ondertussen wel vrede mee”, zegt Annick. “De vaste klanten waren in eerste instantie boos, maar aanvaarden het ondertussen. Onze initiële bedoeling was om het café vijf jaar lang uit te baten, maar dat zijn er elf geworden. Het is een microbe en we hebben het altijd met hart en ziel gedaan. In Veltem-Beisem konden we een ander café overnemen, maar dat zagen we niet zitten. We zijn heel tevreden in Ottenburg.”

“Onze burgemeester Danny Vangoidtsenhoven kon het nieuwbouwproject ook niet tegenhouden en we nemen hem niets kwalijk”, stelt Dirk. “Integendeel, hij heeft altijd veel respect voor ons gehad en heeft ervoor gezorgd dat we in tijden van corona toch nog een mooi afscheid kunnen beleven. Straks is het tijd voor wat rust en in juli vertrekken we op vakantie naar Spanje. Ik ben nog steeds aan het werk als vrachtwagenchauffeur en we zien wel wat de toekomst verder brengt.”

Trouwe klant Gert Vanbever was al vroeg op post (of niet weggeweest?) voor het afscheid van Annick en Dirk en om hen te bedanken voor jaren trouwe dienst.
vertommen Trouwe klant Gert Vanbever was al vroeg op post (of niet weggeweest?) voor het afscheid van Annick en Dirk en om hen te bedanken voor jaren trouwe dienst.
Annick Goossens (48) en Dirk Debecker (50).
vertommen Annick Goossens (48) en Dirk Debecker (50).