Wie betaalt nieuwe jeugdlokalen?

STEM 2018 | DIT MOET BETER IN HOVE

De scoutslokalen aan de Boechoutsesteenweg verkeren in erbarmelijke staat.
Benoit De Freine De scoutslokalen aan de Boechoutsesteenweg verkeren in erbarmelijke staat.
Jeugdbewegingen Scouts en JAanimo gingen begin deze zomer samen in zee om nieuwe lokalen op te trekken. De veertig jaar oude krotten van de scouts zijn afgeleefd en het groeiende JAanimo heeft te weinig plaats in de huidige lokalen. Maar wie gaat dat betalen?

"Het huidig bestuur heeft geen positief antwoord geboden op de noden van de jeugdbewegingen", zegt lijsttrekker Luc Vuylsteke de Laps van Fan van Hove. "Het gemeentebestuur moet hierin zijn verantwoordelijkheid nemen. In de jaren dat wij daar nog deel van uitmaakten, hebben we Hove Sport van nieuwe huisvesting voorzien op voorwaarde dat de infrastructuur maximaal gebruikt zou worden. Een soortgelijk project moet de volgende legislatuur mogelijk zijn voor Scouts en JAanimo met dezelfde voorwaarden."


"Er is de afgelopen zes jaar weinig of niet in de jeugd geïnvesteerd", vult lijsttrekker Filip Craen van Hove Beweegt aan. "Naast de noodkreet van de jeugdbewegingen is er ook nog vraag naar een nieuwe speeltuin in het sportpark en de heraanleg van het skatepark. Investeren in de jeugd en dus ook in deze nieuwe lokalen is een must voor ons tijdens de volgende legislatuur. Polyvalente infrastructuur is hier de sleutel voor een financieel doordachte constructie."


"Het is duidelijk dat Scouts en JAanimo niet zelf in staat zijn om de nieuwe lokalen te bekostigen", bevestigt burgemeester Koen Volckaerts voor N-VA. "De gemeenschap moet de huisvestiging voor jeugdverenigingen financieren. Via gespreksronden zal gekeken worden hoe we dat kunnen regelen en of die investering ten koste van andere belangrijke projecten gaat." Ook pH7-Positief Hove wil investeren in een gemeenschapsproject. "Er zijn nog verenigingen met infrastructuurvragen", benadrukt lijsttrekker Goedele Breyne. "Na de verkiezingen willen wij in overleg gaan met alle geïnteresseerde partijen om tot een win-winproject te komen waar ieders inbreng duidelijk is en dat verder gaat dan enkele bakstenen van een bouwproject." (BSB)