Vitesse Club roept nieuw evenement in het leven

De Koninklijke Hovese Vitesse Club ontving een cheque.
Foto RV De Koninklijke Hovese Vitesse Club ontving een cheque.
Met het wegvallen van de familiefietstocht en de wielerwedstrijden de Ster der Beloften en de Vlaamse Pijl der Nieuwelingen sinds 2015 beleeft de Koninklijke Hovese Vitesse Club enkele moeilijke maanden. "Maar op 18 maart pakken we uit met een nieuw initatief", klinkt het hoopvol.

"Opnieuw een wielerwedstrijd organiseren, is financieel niet meer mogelijk. Kijk maar naar de strijd die de Sluitingsprijs Putte-Kapellen levert. Toch willen we vooruit kijken", vertelt voorzitter Eddy Beyens. Daarom volgt op zaterdag 18 maart een nieuw initiatief. "We gaan voor het eerst de wielertoeristenrit 'Lenterit Madeleine Voorspools' inrichten. Dit wordt een fietstocht voor wielertoeristen over vijftig kilometer. Onze Ster der Beloften is oorspronkelijk begonnen als de 'ereprijs René Voorspools'. De lenterit wordt nu naar zijn dochter vernoemd."


Ook tijdens de ZomerEnd-feesten eind augustus zal de Vitesse Club aanwezig zijn. "Ons ledenaantal daalt. We zijn nu met een dertigtal mensen maar er zijn geen jongeren meer. Daarom richten we ons op de jeugd en hopen we zo de ouders ook mee te trekken. Zo organiseren we op 26 augustus onze tweede 'Trottinettenkoers' voor kinderen van 6 tot 12 jaar." De club hoopt in 2018 ook de familiefietstocht van onder het stof te halen om het fietsen te blijven promoten. (FSL)