Torenkraanklimmers terug op begane grond

Vanuit een kraan op ruim dertig meter hoogte eisen arbeiders een rechtvaardige betalingsregeling. "Eén van de mannen is ziek en heeft zelfs geen geld om medicatie te kopen", klinkt het bij collega's.
Marc De Roeck Vanuit een kraan op ruim dertig meter hoogte eisen arbeiders een rechtvaardige betalingsregeling. "Eén van de mannen is ziek en heeft zelfs geen geld om medicatie te kopen", klinkt het bij collega's.
De zevental mannen die gisterenochtend op een torenkraan klommen in Hove om hun ongenoegen te uiten tegenover hun Brusselse werkgever, staan weer op begane grond. 

"Het zijn sympathisanten en onder andere de vakbond die tot hier zijn gekomen en de mannen uiteindelijk hebben kunnen overtuigen dat dit niet de manier is om te onderhandelen. De mannen zijn uiteindelijk dan zelf naar beneden geklommen," vertelt woordvoerder van de politiezone HEKLA.

De arbeiders eisen een rechtvaardige betalingsregeling. "Eén van de mannen is ziek en heeft zelfs geen geld om medicatie te kopen", klonk het gisteren bij collega's. 
De politie had aanvankelijk afgesproken om de mannen op te pakken als ze terug op de grond stonden. "Maar dat was uiteindelijk niet nodig. De mannen hebben beloofd om niet terug in de kraan te klimmen."

Ook op de begane grond raakten de gemoederen soms even verhit.
Marc De Roeck Ook op de begane grond raakten de gemoederen soms even verhit.6 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Marc Statham

  Kosten van de hulpdiensten laten betalen.

 • chantal bruyneel

  Ze hebben beloofd niet meer omhoog te klimmen.....jaja

 • Casami Ab

  Niemand werkt gratis

 • rik lagrou

  Moest ik leveren aan deze bouw zou eerst geld willen Risico veel te groot om niks te krijgen behalve voorschot

 • rik lagrou

  Benieuwd of ze hun centen gaan krijgen En die werken ze zijn er wel mee met zo baas ;hoe kan men dit aanvaarden straks Faling- Curator -recht systeem??