Opnieuw vier autoinbraken: politie roept op tot waakzaamheid

Na opnieuw vier inbraken in BMW's in Hove, roept de politie op tot waakzaamheid en geeft ze preventietips mee.


Maandagnacht werd opnieuw ingebroken in vier BMW's in de wijk langs het gemeentepark. De wagens stonden geparkeerd in de Albert Beyltjensstraat, Veldkantvoetweg, Lintsesteenweg en Vinkenlaan. "De daders sloegen telkens een zijruit stuk en braken de volledige middenconsole en gps uit", vertelt Fonteyne.


De politiezone zet sinds het begin van de maand twee extra patrouilles in tegen inbraken. "Na een lange rustige periode, werd er twee weken geleden opnieuw in zes BMW's in de regio ingebroken. Op 12 oktober werden ook de wielbouten van een Lexus IS 220D gestolen in Kontich. We hopen dat onze extra inspanningen het aantal inbraken zullen doen dalen. Maar ook de bevolking kan een aantal preventieve tips toepassen."


De politie raadt mensen aan om hun auto op een veilige plaats te parkeren, boorddocumenten en mobiele gps eruit te halen. "Stel indien mogelijk een pincode in op uw gps en inventariseer serienummers. Schakel wifi- en bluetooth-functies zodat dieven het signaal niet kunnen opvangen. Zet verder steeds het handschoenkastje open zodat duidelijk wordt dat er niets waardevols in zit." (SFM)