Dienstencentrum Ten Hove krijgt subsidies

Het vernieuwde dienstencentrum Ten Hove in de René Verbeecklaan in Hove, dat de deuren opende op 1 juni, heeft van Vlaanderen 242.000 euro subsidies gekregen. Het gebouw was na 25 jaar volledig uitgeleefd en voldeed bovendien niet aan de verstrengde normen. Het gebouw kreeg een totale make-over tot een gezellig ontmoetingscenter. Die renovatie kostte ongeveer 400.000 euro. "60% daarvan hebben we nu kunnen recupereren dankzij een Vlaamse subsidie ter waarde van 242.000 euro", zegt OCMW-voorzitter Goedele Breyne (ph7-positief Hove). "Het heeft nogal wat tijd gekost om iedereen te overtuigen van de noodzaak van deze investering. Alle cijfers tonen aan dat Hove een sterk vergrijsde gemeente is. Nu kunnen we een betere dienstverlening aan de Hovenaars aanbieden, gefinancierd met Vlaamse middelen." (BSB)