Vrijgesproken worden als afwezige bijzitter? Man vindt -per toeval- de truc

Geert De Rycke
Een 30-jarige man uit Houthulst is door de strafrechter in Veurne vrijgesproken van het feit dat hij als bijzitter niet opdaagde op de verkiezingen van 14 oktober én hij zijn minnelijke schikking van 250 euro niet betaalde. Benieuwd hij dat klaarspeelde? Je doet het hem niet na.

Hij betaalde de minnelijke schikking van 250 euro immers wél. Dat kon hij ook aantonen via zijn overschrijving. Alleen: de man vulde de verkeerde betalingsreferte in: in plaats van het getal 633 vulde hij het getal 613 in. Die betalingsreferte bleek toevallig óók om een minnelijke schikking van het parket te gaan, maar was bedoeld voor een vrouw uit Brugge die evenmin was opgedaagd als bijzitter tijdens de verkiezingen. Héél toevallig allemaal en dus trok het parket op onderzoek. Ze wilden weten of de Brugse vrouw niet de vriendin of een kennis was van de 30-jarige man uit Houthulst. Zo wilden ze nagaan of de man geen trucje had toegepast: haar boete betalen en zogezegd ook zijn boete, maar nadien een vergissing inroepen. Maar na grondig onderzoek kon er geen enkele link worden aangetoond tussen de vrouw uit Brugge en de man uit Houthulst: ze kennen elkaar helemaal niet. En dus gaat men er nu van uit dat het een héél groot toeval is en kreeg de Houthulstenaar de vrijspraak. En de Brugse vrouw? Die is wellicht de grootste geluksvogel in het verhaal, want iemand die ze niet kent betaalde de boete ongewild voor haar.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.