Proces tegen Maria Ter Engelen moet opnieuw gevoerd worden

Het proces tegen het MPI Zorgcentrum Maria Ter Engelen uit Klerken, in de strafrechtbank van Veurne, moet opnieuw gepleit worden.

Gisteren leek na meer dan 5 jaar een einde te komen aan de rechtszaak die een moeder uit Oostende tegen het MPI aanspande en de logische vrijspraak leek in de maak. Op 23 april 2012 kreeg de toen 8-jarige B., dochter van L.M. uit Oostende, een epilepsieaanval in het MPI. L.M. verwijt het MPI dat haar dochtertje een schedelbreuk opliep. Conform de procedure werd het parket ingelicht dat een onderzoek opstartte. "De zaken zijn nadien bijzonder grondig onderzocht geweest, en dit drie jaar lang", sprak de procureur. "Er is een afstappingsteam ter plaatse geweest en er werd een gerechtsdeskundige aangesteld. Alle leerkrachten en alle verzorgenden werden ondervraagd. Maar er is niet de minste aanwijzing gevonden dat de schedelbreuk het gevolg zou zijn van een fout in het MPI. De zaak werd daarom geseponeerd."


L.M. kwam finaal op het proces van twee weken geleden niet opdagen. Omdat de advocaat van L.M. daar niemand van op de hoogte had gebracht en geen stukken indiende, werd de zaak bij verstek behandeld. Daar reageerde hij erg kwaad op, waarna hij een tussenkomst van de stafhouder vroeg. Na overleg werd besloten dat de zaak opnieuw gepleit zal worden op 8 december. Mogelijk zal er dan ook een nieuw verslag van een deskundige zijn, en dan zou L.M. allicht ook zelf aanwezig zijn. (JHM)