Negentien opeengehokte dieren in beslag genomen

De politie deed samen met de Inspectiedienst Dierenwelzijn een bezoek.
JHM De politie deed samen met de Inspectiedienst Dierenwelzijn een bezoek.
Bij een controle door de politie in een woning in de Klerkenstraat in Houthulst heeft de politie donderdagavond liefst negentien opeengehokte dieren in beslag genomen. Het gaat om acht honden, zes schildpadden, drie katten, één konijn en een varken.

Het is door een hangbuikvarken dat de politie de dieren op het spoor kwam. "Eind oktober kregen we immers de melding van een loslopend hangbuikvarken dat op de openbare weg liep", zegt korpschef Johan Geeraert van politiezone Polder. "We deden een rondvraag bij de buren en uiteindelijk werden we die bewuste woning aangewezen. Toen we er binnen gingen, troffen we er een soort Ark van Noah aan. Daarbij zaten er teveel dieren op dezelfde plaats daar waar de beschikbare ruimte er zich niet toe leende." De politie volgde de situatie op en besloot uiteindelijk donderdagavond samen met de Inspectiedienst Dierenwelzijn en de milieudienst van de gemeente Houthulst een bezoek te doen. In het huis zaten zelfs nog meer dan negentien dieren, maar een aantal dieren mochten toch blijven. De dieren die er bleven waren volgens de Inspectiedienst niet verwaarloosd maar ze waren gewoon met teveel. Daarom deden de bewoners vrijwillig afstand van de 19 dieren, en mochten een resem andere blijven."Maar de eigenaar werd wel voorwaarden opgelegd. Zo moeten de dieren verzorgd worden en ingeënt worden." Voor de negentien in meegenomen dieren werd een voorlopige thuis gevonden. De schildpadden kregen een nieuw onderkomen bij SOS Reptiel. De andere dieren werd toevertrouwd aan de goede zorgen van Ganzeweide, een dierenasiel in Koksijde.  (JHM)
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.