Maria Ter Engelen bouwt drie paviljoenen

Directeur Bruno Vanbeselaere aan de oude gebouwen, die tegen de vlakte gaan.
Gudrun Steen Directeur Bruno Vanbeselaere aan de oude gebouwen, die tegen de vlakte gaan.
Op 14 februari kan je voor de laatste keer door de oude gebouwen van het zorgcentrum Maria Ter Engelen in Klerken wandelen. Vanaf maart wordt de laatste vleugel afgebroken die plaats maakt voor drie nieuwe paviljoenen. Dat is meteen het sluitstuk van het masterplan dat al in 1990 startte.

Als alles goed gaat eindigen de bouwwerken aan het Klerkense zorgcentrum ergens eind 2017. "De laatste fase omvat drie nieuwe gebouwen", zegt directeur Bruno Vanbeselaere. "Het paviljoen met onder meer de keuken en de receptie moet volgend jaar klaar zijn." In het tweede gebouw zullen twintig bewoners met gedragsstoornissen of emotionele problemen een plaatsje vinden. In het derde en laatste pand zullen 18 kinderen van het personeel van het zorgcentrum terecht kunnen in de nieuwe kinderopvang. Ook komen er negen studio's voor de zusters van Vincentius. "Zodra zij er niet meer wonen, willen we daar een hotelfunctie creëeren voor mensen met een beperking", zegt Vanbeselaere.


De totale kostprijs van de laatste fase is ongeveer 8,5 miljoen euro en daarvan neemt het zorgcentrum 4,5 miljoen euro voor zijn rekening. Coördinator Marc Devreese leidt ook het gloednieuwe project 'Zorgcentrum Maria Ter Engelen laat zich kennen' in goede banen. "We krijgen nog te vaak het etiket van 'gesticht' opgeplakt en daar willen we vanaf", licht Devreese toe.


Op 27 maart is er daarom een opendeurdag voor professionelen en op 14 februari is iedereen tussen 10 en 13 uur welkom voor een uitgebreide rondleiding door de oude gebouwen en om kennis te maken met de nieuwbouwplannen. (GUS)

Een toekomstbeeld van de paviljoenen.
kos Een toekomstbeeld van de paviljoenen.