Maand cel met uitstel nadat hij vrouw pas afsneed en wegvluchtte

M.C. werd niet geloofd in de politierechtbank van Veurne.
JHM M.C. werd niet geloofd in de politierechtbank van Veurne.
Een 55-jarige man uit Houthulst werd veroordeeld tot een maand cel met uitstel omdat hij een vrouw de pas afsneed en daarna wegvluchtte. 

Het ongeval gebeurde op 6 juni vorig jaar toen in de Groenbosdreef op een kruispunt M.C. de voorrang zou genegeerd hebben, een andere bestuurster zo de pas afsneed én aanreed, en daarna wegvluchtte. De vrouw achtervolgde de 55-jarige man tot op zijn oprit waar het tot een verhitte discussie kwam. Ze noteerde zijn nummerplaat maar M.C. ontkent dat hij diegene was die het ongeval veroorzaakte, ondanks de schade aan zijn wagen. Hij verklaarde dat hij op dat ogenblik op bezoek was bij het bevriende koppel uit Ruddervoorde. Hij vroeg hen ook een verklaring op te stellen die gevoegd werd in het strafdossier. Ook het koppel zelf moest komen getuigen en bleef bij hun versie van de feiten, alhoewel die door niemand geloofd werd. Ook de verklaringen van M.C. geloofde de rechter finaal niet en daarom veroordeelde hij hem naast de celstraf met uitstel ook tot 4.800 euro boete, de helft met uitstel, en 105 dagen rijverbod, 45 met uitstel. M.C moet zich ook psychologisch laten onderzoeken. 
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.