Houthulst promoot de pleegzorg

Pleegmama Iris Ramon en haar man Nick Buffel geven het pleegzorglabel aan Houthulsts OCMW-voorzitster Tessa Vandewalle.
GUS Pleegmama Iris Ramon en haar man Nick Buffel geven het pleegzorglabel aan Houthulsts OCMW-voorzitster Tessa Vandewalle.
Houthulst zal de pleegzorg extra in de kijker zetten. Dat is nodig want in West-Vlaanderen alleen al staan er 200 kinderen en jongeren op de wachtlijst.

“In onze gemeente hebben we 12 pleeggezinnen die samen zorgen voor veertien kinderen. We zitten hiermee iets boven het West-Vlaamse gemiddelde maar het kan altijd beter”, vindt OCMW-voorzitster Tessa Vandewalle (CD&V). “Pleegzorg West-Vlaanderen heeft alle gemeenten opgeroepen extra promotie te voeren en daarop pikken we graag in. We zullen dat doen door affiches op te hangen, folders te verspreiden en infoavonden te ondersteunen.” Om dat alles officieel te bezegelen gaf het team van Pleegzorg West-Vlaanderen het pleegzorglabel aan Houthulst. In onze provincie vangen meer dan 900 pleeggezinnen samen ruim 1200 kinderen op. 
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.