Exhibitionist (25) die haast wekelijks toesloeg eindelijk opgepakt

Illustratiebeeld.
thinkstock Illustratiebeeld.
Na een doorgedreven onderzoek is de politie Polder erin geslaagd om een 25-jarige man op te pakken die al maandenlang feiten van exhibitionisme pleegt in Houthulst.

De afgelopen maanden stapten in totaal vijf slachtoffer naar de politie om hun verhaal te doen. De jongeman werd meestal opgemerkt ter hoogte van het woon-zorgcentrum Cassiers en het Rotsebos. Telkens zorgde hij ervoor dat een of meerdere vrouwen hem zagen toen hij begon te masturberen. Eenmaal de vrouwen gedegouteerd wegliepen, ging de man ook weg. Sommige slachtoffers maakten meteen melding bij de politie, anderen wachtten daarmee. 

Er zijn wellicht ook heel wat slachtoffers die nooit de politie verwittigd hebben. Zo was het moeilijk om de jongeman op heterdaad te kunnen klissen. Naarmate er meer meldingen binnenliepen konden de ‘favoriete’ plaatsjes van de exhibitionist ontdekt worden. Aan de hand van de verklaringen van de slachtoffers werd ook een robotfoto gemaakt. Dat leidde dinsdag tot een doorbraak toen een wijkagent de man herkende. 

De 25-jarige J.C. werd opgepakt en voorgeleid bij de onderzoeksrechter. Daar gaf hij niet echt een verklaring voor zijn vreemd gedrag die volgens hem al maandenlang, zo niet langer, en met een frequentie van eenmaal per week, aanhoudt. De jongeman werd vrijgelaten onder voorwaarden. Als de man vervolgd wordt riskeert hij een celstraf, die verzwaard kan worden als de slachtoffers minder dan 16 jaar waren.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.