"Sarah was zó graag gezien"

24-JARIGE VERONGELUKT OP ANDERHALVE KILOMETER VAN HUIS

Sarah Claeys (24) overleefde de klap niet.
Jelle Houwen Sarah Claeys (24) overleefde de klap niet.
De 24-jarige Sarah Claeys uit Jonkershove is gisterenochtend om het leven gekomen bij een verkeersongeval in de Melanedreef. De vrouw raakte van de weg af en botste frontaal tegen een boom. Ze was op weg naar haar werk in woonzorgcentrum Ter Linde in Gits. "Sarah was zo energiek. Het verlies is enorm", zegt haar doopmeter Caroline.

Het ongeluk gebeurde even na 7 uur op de kaarsrechte Melanedreef. Sarah was even daarvoor vertrokken vanuit haar ouderlijke woning in de Msgr. Schottestraat, anderhalve kilometer van de plaats van het ongeval. Plots raakte de jonge vrouw van de weg af en botste ze links frontaal tegen een boom en de afsluiting van een huis. Sarah was op slag dood. Volgens de eerste vaststellingen zou er overdreven snelheid in het spel zijn, maar mogelijk werd de vrouw ook verrast door een ijzelplek op de weg. "Wij hebben vastgesteld dat de weg er niet glad bij lag, maar een lokale ijsplek is natuurlijk nooit uitgesloten", zegt korpschef Johan Geeraert. "Er waren geen derden bij het ongeluk betrokken en er waren geen getuigen."

De auto geraakte in de Melanedreef van de weg af en botste tegen een boom.
Jelle Houwen De auto geraakte in de Melanedreef van de weg af en botste tegen een boom.

Niet gehaast

Sarah was vrijgezel en woonde nog bij haar ouders. Ze heeft twee broers. "We zijn allemaal kapot van verdriet", zegt haar doopmeter Caroline aangeslagen. "We kunnen niet vatten dat ze er niet meer is. Sarah was altijd heel vrolijk, open en levendig. Ze had veel vrienden, in Roeselare waar ze school liep, maar ook in de verenigingen. Ze was ook aandachtig, ze wist dat het ging vriezen. Ze was zelfs speciaal wat vroeger opgestaan om haar wagen te laten ontdooien voor ze vertrok. Ze was ook absoluut niet gehaast. Het noodlot was onverbiddelijk, want ze botste net op de voorlaatste boom van een hele rij. Sarah werkte bij mij in woonzorgcentrum Ter Linde In Gits. De directeur riep ons allemaal samen om ons het nieuws te melden dat er een collega overleden was. Toen wist ik zelfs nog niet dat het om mijn metekindje ging. Mijn wereld is ingestort. Sarah was zo graag gezien."

Rouwhoekje

Ook in Ter Linde reageren de mensen verslagen. "Sarah werkte hier iets meer dan een jaar en was erg graag gezien", zegt OCMW-secretaris Filip Van Eeckhout. "Ze deed hier eerst logistieke hulp, sinds enkele weken verving ze iemand aan het onthaal. Ze kwam dus in contact met zowat iedereen. De verslagenheid bij het nieuws was dan ook erg groot. Niet alleen bij haar collega's, maar ook bij de bewoners. Aan de onthaalbalie werd een rouwhoekje met foto ingericht en er is ook een register die iedereen kan tekenen. Velen hebben dat ook al gedaan. Er is ook opvang of begeleiding voor iedereen die daar nood aan heeft."

De begrafenis van Sarah is volgende week dinsdag om 10.30 uur in de kerk van Jonkershove in Houthulst.