Zware achtervolging met drugsdealer na politiecontrole in Zutendaal

De politie heeft dinsdagnacht een gerechtelijke controleactie gehouden op de Europalaan en Westerring in Genk, op de Grote Baan in Houthalen-Helchteren en op de Trichterweg in Zutendaal.

Eén bestuurder ontvluchtte de controle en crashte. Twee inzittenden van een ander voertuig werden gearresteerd omdat ze betrapt werden met drugs en geld. Een zestigtal wagens is aan de kant gehaald voor een grondiger nazicht. In de Europalaan werden twee mannen gearresteerd omdat ze heel wat drugs en geld op zak hadden. Een getuige meldde aan de politie dat deze verdachten kort voor de controle een pakket uit het autoraam gooiden. In de berm naast de weg werd inderdaad een aanzienlijke hoeveelheid cocaïne en heroïne teruggevonden. De mannen worden later vandaag voorgeleid bij de onderzoeksrechter in Tongeren.

Controlepost

Rond middernacht stond de controlepost opgesteld in de Trichterweg in Zutendaal. Een bestuurder trachtte de controle te ontvluchten en reed gewoon door. Enkele inspecteurs moesten aan de kant springen om de wagen te ontwijken. De achtervolging werd ingezet tot in de Eikenstraat. Daar crashte de auto in de voortuin van een woning. De inzittende kon wegvluchtten. Politie CARMA doorzocht de buurt, maar kon de bestuurder niet aantreffen. Wel werd in de omgeving cash geld en een hoeveelheid cocaïne teruggevonden. De gsm en laptop die in de wagen lagen, zijn in beslag genomen met het oog op verder onderzoek.


(MMM)