Zelfs verlichte verkiezingsborden in Houthalen-Helchteren

Originele campagne van BUUR siert het straatbeeld

Het gezicht van Stijn Van Dingenen wordt 's avonds verlicht met een spot.
BUUR Het gezicht van Stijn Van Dingenen wordt 's avonds verlicht met een spot.
Uitgesneden silhouetten, witte Hollywood-letters én zelfs verkiezingsborden waarbij het hoofd van de kandidaat belicht wordt. Het campagne-team achter de partij BUUR komt wel héél origineel uit de hoek.

BUUR, de oppositiepartij van Stijn van Dingenen in Houthalen-Helchteren, haalt alles uit de kast om de coalitie tussen sp.a en CD&V te breken. Het campagneteam gooit hun aanpak over een andere boeg. "We krijgen leuke reacties op onze creatieve campagne", zegt lijsttrekker Van Dingenen. Hij richtte BUUR mee op nadat S&D en Open Vld samensmolten. "Ons team amuseert zich met het maken van creatieve bouwsels. Brein achter dit alles is Maarten Houben."

Op de gemeentelijke standplaats probeert BUUR er letterlijk uit te springen.
Mine Dalemans Op de gemeentelijke standplaats probeert BUUR er letterlijk uit te springen.

De traditionele borden werden opgefleurd met gerecycleerde letters en kunststof bloemen. "Ook hier dus niet het traditionele verhaal met de plak-affiches, maar iets leuks, creatiefs. Ook een campagne mag amusant zijn, toch. Wie 's avonds de borden passeert, zal verrast zijn. De ledlampjes schijnen op het gezicht van de kandidaten."

Recyclage

"We proberen met weinig middelen en op een duurzame manier campagne te voeren. Toen we bij de buren van Hechtel-Eksel nog een hele stapel oude verkiezingsborden zagen liggen, ontstond het idee om deze te gaan hergebruiken. Uit de oude borden hebben we BUUR-letters gesneden, oude houten panelen werden met de figuurzaag bewerkt tot figuren die we wit hebben geverfd", zegt Houben. 

De silhouetten langs de Grote Baan in Houthalen vallen op.
Mine Dalemans De silhouetten langs de Grote Baan in Houthalen vallen op.
De silhouetten langs de Grote Baan in Houthalen vallen op.
BUUR De silhouetten langs de Grote Baan in Houthalen vallen op.

"Het recyclage-opzet spreekt wel aan. Veel inwoners laten ons weten dat ze het een toffe creatieve aanpak vinden. We kregen zelfs al verschillende vragen van handelaars en inwoners of ze na 14 oktober enkele houten figuren mogen hebben."

Verkiezingsborden BUUR
Mine Dalemans Verkiezingsborden BUUR1 reactie

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • Recardo Fratali

    Super goed gedaan